Zöld vállalat - fenntarthatóság

közlekedésmentes

Kiszámolta már, hogy megfelelő IT támogatás nélkül mennyivel többet kell utazni a kollegáinak?!

Papírmentes

Tudta, hogy egy irodából a WC-papíron kívül majdnem minden papír kiiktatható?

káoszmentes

Gondolt rá, hogy mennyi energiát spórolhat, ha nem kell mindent órákig keresgélnie és a feladatokat sokszor újrakezdenie?

Hogyan legyünk zöldebbek?

Mi az xFLOWer-nél szoftvereket állítunk elő, így nem működtetünk termelőüzemet, nincsenek gyártó gépsoraink, nem használunk csomagolóanyagot és még a kiszállítással sem kell foglalkoznunk.

Felmerül a kérdés, hogy egy hozzánk hasonló cég mit tehet a környezetvédelemért, fenntarthatóságért? 

Rengeteget! Mi kiszámoltuk, számolja ki Ön is! 

Fenntarthatóságra törekvés, mint céges kultúra

Több kutatás is foglalkozik vele, hogy egyre fontosabb a munkahely-választók számára a fenntarthatóságra törekvés, a környezetvédelem és a környezettudatosság. Egyre több cég foglalkozik azzal, hogy ezt a törekvést a vállalat központi értékévé tegye. (külső cikk: turizmusonline)

Mi az xFLOWer-rel abban tudunk segíteni, hogy olyan szoftveres eszközöket biztosítunk, amely segít a célunk elérésében. 

Hibrid munkavégzés

Nem kell mélyen elemezni, hogy a hibrid vagy teljes otthoni munkavégzés ma már nem csak munkavállalói elvárás, hanem sok esetben céges elvárás is. Az is evidencia, hogy szoftveres támogatás nélkül ez nem megy. Nem elég excel és emailt adni a munkatársaknak, szükségük van (a hierarchia minden szintjén) olyan eszközre, amely összefogja a vállalati folyamatokat, magyarul egyértelmű, hogy mit kell csinálni, látszik ki mit dolgozott. 
Ebben segít xFLOWer, néhány kiemelt példa: 

Általában

Mit mond az okoskönyv?

Az okoskönyv felsorolásszinten ezeket a pontokat említi megvizsgálásra a zöldebb vállalat eléréséhez?

 • Brandépítés
 • Költségcsökkentés
 • Versenyelőny
 • Munkavállalói elégedettség
 • Innováció
 • Új bevételi források
 • Kockázatcsökkentés
 • Tulajdonosi kapcsolatok

Lássuk miben tud xFLOWer segíteni?

Ne használjon papírt!

Ne nyomtasson! A mai jogkörnyezet lehetővé teszi, hogy a WC  papíron kívül szinte semmilyen papírral ne legyen dolga. Számlázhat, szerződhet elektronikusan, elektronikus csatornákon ma már az államtól kezdve a magánszemélyeken át az üzleti partnerekig mindenkivel lehet kommunikálni! 

Csökkentse a szemetet! Igenigen, az informatikai szemetet is. Ne tároljon dolgokat felelegesen (pl. mindenki gépén),  ne töltsön időt felesleges keresésekkel… rengeteg dolog megreformálható ebben a témában!  

Csökkentse a költségeket! Megfelelő IT támogatással rengeteg dolog szervezhető hatékonyabban! 

Növelje a termelékenységet! Könnyen belátható: megfelelően támogatott / megszervezett folyamatokkal kevesebb a hiba / kevesebb a költség!

Ne utaztassa feleslegesen munkatársait!

Megfelelő IT támogató rendszer segítségével munkatársainak nem kell minden nap utazniuk. 

Mi kell ehhez?

 • Munkatársak havi / heti / napi  / perc szinten tudják mi a dolguk
 • Vezetőség tudja mit dolgoznak a kollégák
 • Minden munkatárs minden adathoz bárhonnan – biztonságosan – hozzáférjen

xFLOWer pont ezt tudja: minden üzleti folyamatot modellez és vezérli / követi a feladatokat, akár felhőszolgáltatásként is!

 

Ne végezzen felesleges munkát!

Tudta, hogy egy átlagos irodai környezetben a munkatársak a munkaidejük 10%-át információ kereséssel, másik 10%-ot pedig a korábbi hibáik kijavításával foglalkoznak?

Rengeteg energia takarítható meg azzal, ha megfelelő folyamattámogató eszközt adunk cégünknek, kollegáinknak! 

Automatizálja munkafolyamatait!

Nagyon kevés olyan cég van, ahol ne lehetne még valamit automatizálni.
Panaszkezelést, számlajóváhagyást, kiszállítást, megrendelést, jóváírást, értékesítést! Ugye Önnél is van olyan pont csukott szemmel is érezhető, hogy néhány százalékot biztosan lehetne automatizálni. Tapasztalataink szerint ez minimum 20%! Képzelje el, hogy 20% bérköltségcsökkenésből mekkora IT beruházást lehet megtenni!

Zöld beszerzések

xFLOWer képest támogatna céges beszerzési folyamatokat. 
Gondolt már arra, hogy két közel egyforma értékű ajánlatnál vizsgálja meg, hogy melyik beszállító terméke, szolgáltatása zöldebb? Gondoljon rá! xFLOWer ebben is segíthet!

Támogassa xFLOWer-rel az innovációs tevékenységét!

xFLOWer workflow-ban a cégen belüli belső ötletelést, majd azok lekövetését megvalósítását is folyamatokkal lehet támogatni!
Képzelje el, hogyha bármelyik kollegájának támad egy ötlete – mellyel jobbá tehetné a céget -, arra elindít egy innovációt (“új ötlet”) folyamatot. 
Első érték: Az ötlet nem veszett el.
Ez a folyamat végigkísérheti a teljes vállalati spektrumot: azaz hogy lesz az ötletből termék, szolgálatatás, hatékonyságjavulás.
A megvalósítás Önön múlik, hisz ezt mindenhol másképp kell csinálni!

De gondoljon bele, hogy az apró ötletektől kezdve (pl. nem mindenkinek délben legyen az ebédszünete) a bonyolultabb javaslatokig (“E” mostantól nálunk ne “mc2” legyen, hanem mondjuk E=mc3) mennyi minden javaslatot kell gyűjtenünk, értékelnünk, visszatérnünk rá, erőforrást rendelni hozzá, majd a cég részévé tenni.

Vállalatok folyamatos innováció nélkül eltűnnek! A jó irányú fejlődés pedig általában zöldebbé is tesz! Az, hogy az Ön vállalatánál, mennyire részesítik előnyben a zöld ötleteket (esetleges egy más – rövidtávon – költséghatékonyabbnak tűnő megoldással szemben) már az Ön innovációs folyamatán, értékrendszerén múlik. 

Kezelje innovációs folyamatait is xFLOWer-rel!

Felhasználási esetek

Kárbejelentések kezelése Workflow-val

Ügyfelünk Magyarország egyik meghatározó biztosítótársasága. Lakásbiztosításra szerződött ügyfeleik számára assistance szolgáltatást is kínálnak a klasszikus biztosítási szolgáltatásokon túlmenően; azaz ha például egy ügyfélnél valamilyen káresemény történik, akkor a biztosító azonnal intézkedik a kár elhárítása érdekében.

Elolvasom

többet szeretne tudni? lépjen velünk kapcsolatba!